Együtt Egymásért projekt

Elnyert pályázat Hírek
Fejlesztési és felújítási projekt az „Együtt Egymásért” Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat részére

2018. 09. 21. Lesencetomaj Község Önkormányzata

Sajtóközlemény

a széchenyi 2020 program keretében valósult meg az „együtt egymásért” szociális és gyermekjóléti szolgálat lesencetomajon című fejlesztés

Megvalósult az „Együtt Egymásért” Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális fejlesztése 19,95 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként az intézmény székhely épületének – 8318 Lesencetomaj Kossuth Lajos u. 91. – felújítása történt meg az alábbi műszaki tartalommal: tetőfelújítás, nyílászárók cseréje, akadálymentesítés, belső felújítás vizesblokk átépítésével, épületgépészet és elektromos hálózat felújítása. Sor került még személygépjármű beszerzésére is, mivel a Szolgálat szociális és gyermekjóléti feladatait 8 településen látja el.

A fejlesztés lezárására ünnepélyes keretek között került sor 2018 szeptember 21-én a felújított épület udvarán. A rendezvényen részt vett Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, valamint Horváth Ernő, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében.

Magyarország Kormányának fejlesztés célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, amelynek megvalósulását a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése megnevezésű, TOP-4.2.1-15 kódszámú pályázati felhívással is elősegíteni kívánta. A helyi önkormányzatok kötelező feladata a szociális és gyermekjóléti szolgáltatás biztosítása. A fejlesztést Lesencetomaj Község Önkormányzata valósította meg sikeres pályázata eredményeként, mint az intézmény székhelyéül szolgáló ingatlan – Lesencetomaj, Kossuth L. u. 91. sz. – tulajdonosa, és mint az intézmény egyik önkormányzati fenntartója. A projekt során épületfelújítás és gépjárműbeszerzés történt meg, a beruházás 2018 augusztus 31. napján zárult le.

A fejlesztés eredményeként lényegesen javultak az „Együtt Egymásért” Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat működési feltételei, valamint ezzel egyidejűleg emelkedett az ellátott személyeknek nyújtott szolgáltatás színvonala.

A projektről további információt honlapunkon, a www.lesencetomaj.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető

Mészáros László polgármester

elérhetőség: 87 436 014, polgarmester@lesencetomaj.hu

Pályázati, közbeszerzési anyagok:

 

További információ:

https://www.palyazat.gov.hu/