Általános Iskola korszerűsítése Lesencetomaj településen

Elnyert pályázat Hírek

LESENCETOMAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÁLTALÁNOS ISKOLA KORSZERŰSÍTÉSE LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSEN

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMOK IRÁNYÍTÓ HATÓSÁGA, A TOP-3.2.1-15 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TÁRGYÚ FELHÍVÁST TETT KÖZZÉ, MELYEN LESENCETOMAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA TÖBB, MINT 47,5 MILLIÓ FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT

47 510 398 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00021 kódszámú, „Általános iskola korszerűsítése Lesencetomaj településen” című pályázatunkkal. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt keretében Lesencetomaj Község Önkormányzata a Lesencetomaj, Nedeczky Károly u. 2. szám alatti, jelenleg HH gyenge energetikai minősítésű általános iskola energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A fejlesztés keretében az iskolaépület padlásfödém szigetelése, homlokzati hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, 7 kW-os napelemes rendszer telepítése, továbbá fűtési rendszer korszerűsítése – 30 kW teljesítményű kondenzációs kazánnal – valósul meg, melynek eredményeként az épület CC korszerű energetikai minőség szerinti besorolásúvá válik.

A fejlesztés elsődleges célja az általános iskola épületének költségcsökkentése, ezáltal pedig megtakarítás elérése az intézmény számára, továbbá az épületet igénybe vevő gyermekek tanulási körülményeinek jelentős mértékben történő javítása. Átfogó céljaink között szerepel a megújuló energia hasznosítása, az energiahatékonyság javulásának elérése és energiatakarékos épület kialakítása. A fejlesztés megvalósításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, de az intézmény számára a projekt nem válik jövedelemtermelővé. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárul az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság céljai eléréséhez, az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, továbbá a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához, ezáltal a projekt illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési fejlesztési Operatív Program céljaihoz.

A projekt megvalósítása előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe. A projekt tervezett kezdési időpontja: 2017. december 15. A projekt tervezett befejezési időpontja: 2018. december 14.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

Energetikai beruházást követő képzés anyaga:

Energetikai_beruhazast_koveto_tajekoztato_kepzes_Lesencetomaj